Els nostres desitjos per al 2012

2b desitjos deseos 240Per Alina J. Bello Dotel
Col·laboradora de l’Àmbit Maria Corral
Santo Domingo, República Dominicana, febrer 2012
Foto: A. Sañudo

Recentment inaugurat un any nou, molts tenim esperances i propòsits de viure una vida millor, tant en el camp material com espiritual. No en va ens vam esforçar durant tot l’any passat per sortir-nos-en enmig de les precarietats de la crisi financera que afecta, en gradacions variades, Europa, Amèrica, Àsia, Àfrica i Oceania.

Aquest any 2012 esperem que els nostres esforços i els dels governs que regeixen els cinc continents ens portin a ser més austers pel que fa a la despesa pública. Que cessin les despeses supèrflues de les administracions i que augmenti la despesa social en els nostres països, ja que és l’única despesa que reverteix beneficis en la societat.

Volem que s’inverteixi més en les persones i en la seva capacitació per a guanyar-se la vida d’una manera independent i digna. Com també que es destinin recursos sobretot a l’atenció i cura de les persones grans, perquè amb ells, que en el seu moment van sostenir amb la seva feina la societat, hi tenim un deute moral, del qual ara no ens podem desentendre, si no volem establir avui les bases de l’incompliment del pacte social amb els jubilats, que demà també ens tocarà a nosaltres.

D’alguna manera aspirem a veure complert el somni d’equitat social en els nostres països, ja que garanteix la pau que tant necessitem. No és possible construir una convivència social duradora des dels nivells actuals d’injustícia i iniquitat en què vivim, en els quals aproximadament el 20% dels habitants del nostre món percep ingressos superiors per càpita que el 80% dels ciutadans que habitem el planeta.

Anhelem que no es tanquin ni es disminueixin els programes de suport a l’educació, a la salut, a la infància i a la dona, ja que la manca de suport en aquests sectors repercuteix en la inestabilitat del teixit social i en l’augment de la criminalitat en la societat.

En aquest any 2012 desitgem que tots siguem més tolerants davant les diferències, ja que són les que donen color a la nostra existència i a la nostra intel·ligència. On seria la ciència si tot fos homogeni? Què estudiaríem si els fenòmens humans no aportessin diversitat d’enfocaments? Com viuríem en un planeta de clons de les nostres pròpies persones, idees i races?

Com a síntesi dels nostres desitjos, anhelem profundament que la humanitat s’encamini vers una nova economia, fonamentada en la solidaritat i en la pau. En la qual el bé més preuat sigui la persona i la seva promoció, els guanys més llaminers dels inversors siguin ser feliços i produir felicitat, i el bé comú i l’estabilitat social marquin el nord dels qui aspiren a dirigir l’Estat, i no les seves avideses personals.

Tot això ho desitgem per a aquest 2012.

Imprimir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada