Revisar

KotaroPer Anna-Bel Carbonell i Rios
Educadora
Barcelona, maig 2014
Foto: Creative Commons

Quants cops hem sentit o llegit aquesta paraula en els darrers temps? I, alhora, quantes definicions ens poden venir al cap quan la sentim? Si bé és cert que el context condiciona la definició, no podem negar que en quasi tots els casos el significat és sinònim de reconstruir, de tornar a mirar, de revisar, de refer…, i de tantes altres paraules a què podem associar el prefix re-.

I potser la qüestió és per què avui dia hem de revisar gairebé tot el que ens envolta, tasca no gens senzilla.

Potser el que tenim ha deixat de ser vàlid de cop i volta? I si ha estat així, el sol fet de mirar-ho d’una manera diferent però amb els mateixos ulls ens dóna alguna certesa que ho podem millorar?

Perquè la mirada està molt condicionada per les nostres conviccions més profundes, que són les arrels de la nostra identitat, i és en aquest punt on hi ha la gran dificultat de la reinvenció. Com podem modificar quelcom extern si no som capaços, no ja de fer una revisió seriosa i profunda de les nostres conviccions més íntimes, sinó molts cops, ni tan sols de plantejar-la per una estranya por de trobar que som diferents d’aquella imatge que ens hem creat al llarg del temps i que respon a allò que creiem que hem de ser. I potser ens vam confondre d’un principi, ja que la nostra identitat pot, perfectament, no coincidir amb la nostra realitat.

I quan aconseguim plantejar aquesta revisió, sorgeix un factor determinant del procés, un factor que es perfila com el gran entrebanc, la por… I si en el procés de revisió ens adonem que som diferents, o que el que volem és una altra cosa del que hem pensat fins ara…?

Comencem a veure els riscos i les possibilitats de perdre el que tenim en l’actualitat, sense la certesa d’arribar a obtenir el que en realitat volem, i davant d’aquest risc la majoria potser decidirem trobar els mecanismes i raonaments per a convèncer-nos que el que tenim ja ens està bé, i no cal córrer riscos innecessaris, no fos cas que en la recerca del que veritablement volem, topéssim amb massa entrebancs i en sortíssim perjudicats.

La qüestió és valorar si la reinvenció ens portarà a ser millors i a sentir-nos més d’acord amb la nostra realitat, o només serà una acció més en la nostra vida perquè no es pugui dir que anem en desacord amb el que marca la societat.

Plublicat a la Revista RE

Imprimir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada