Investigació

La investigació és la base per a la creació del coneixement. Des dels nostres inicis, hem tingut un interès especial per fer recerca des d’una perspectiva interdisciplinària, per tal de construir versions més completes i matisades que ens ajudin a entendre diferents aspectes de la realitat social. En els darrers anys hem fet les investigacions següents:

Projecte STOP RUMORS

Institut Diversitas – Àmbit Maria Corral, 2013-2014.
Materials editats com a resultat del projecte STOP RUMORS, elaborats per l’Àmbit Maria Corral i l’Institut Diversitas, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i amb la col·laboració de diverses persones de diferents orígens culturals que han volgut fer la seva aportació per mirar de desmuntar rumors, estereotips i prejudicis entorn de les persones d’origen immigrant.

       

Captura de pantalla 2014-04-30 a la(s) 12.17.46                  Captura de pantalla 2014-04-30 a la(s) 12.18.00                     Captura de pantalla 2014-04-30 a la(s) 12.18.15

Diagnòstic de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones Discapacitades a l’Ajuntament de Ripollet

Diputació de Barcelona, Àrea de Desenvolupament Econòmic, 2013.
Estudi realitzat per encàrrec de la Diputació de Barcelona amb el propòsit de conèixer en quina mesura les polítiques de l’Ajuntament de Ripollet incorporen els criteris plantejats per la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitats.

Manual Antirumors per combatre els estereotips i rumors fonamentats en la diversitat cultural

Institut Diversitas – Àmbit Maria Corral, 2011-2013.
Estudi realitzat per l’Institut Diversitas en col·laboració amb el Màster d’Intervenció Social de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la finalitat de desmuntar els rumors que existeixen sobre els principals col·lectius de persones immigrades presents a Catalunya.

Estudi Estereotips i rumors sobre les dones gitanes i les musulmanes a Barcelona

Institut Diversitas – Àmbit Maria Corral, 2013.
Estudi realitzat amb la col·laboració de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona i la Facultat de Psicologia de la Universitat La Sapienza de Roma, orientat a conèixer la percepció social de la ciutadania de Barcelona respecte les dones musulmanes i aquelles que pertanyen al poble gitano.

Estudi sobre la integració laboral de persones amb discapacitat

Diputació de Barcelona, Àrea de Desenvolupament Econòmic, 2012.
Disseny d’enquestes digitals per conèixer el nivell d’acompliment de la Llei d’Integració Social dels Minusvàlids (LISMI) als ajuntaments i a les empreses de la província de Barcelona.

Investigació per a la promoció de les cooperatives de servei i de consum

Generalitat de Catalunya, Direcció General de Cooperatives, 2010.
Estudi interdisciplinari orientat a conèixer en detall les característiques del sector cooperatiu de Catalunya, així com les seves possibilitats de creixement en el context actual.

Bones pràctiques d’inclusió sociocultural

Institut Diversitas – Àmbit Maria Corral, 2009.
Estudi orientat a conèixer pràctiques positives d’inclusió intercultural de les persones immigrades en organitzacions tant del sector públic com privat de Catalunya. L’informe ofereix un recull d’aquestes pràctiques amb el propòsit de posar-les a l’abast de la ciutadania i promoure el seu ús en diferents territoris i contextos.